fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:20:55
четвъртък | 26.05.2022 | 17:20:55
26.8 C
София

Украйна ще позволи на чужденци да прехвърлят доходи от облигации от април 2023 година

Портфейлът от ценни книжа се сви, след като централната банка в Киев забрани закупуването и прехвърлянето в чужбина на чуждестранна валута

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Централната банка на Украйна ще позволи на чуждестранните инвеститори, притежаващи местни облигации да прехвърлят в чужбина получената от ценните книжа доходност след 1 април 2023 година. Това съобщи украинската институция, цитирана от Ройтерс.

Нерезиденти са притежавали 75,2 милиарда гривни (2,55 милиарда долара) в украински облигациите преди Русия да започне инвазията си на 24 февруари.

Портфейлът от ценни книжа се сви, след като централната банка в Киев забрани закупуването и прехвърлянето в чужбина на чуждестранна валута, освен за плащане на стратегически или жизненоважни стоки като оръжия, горива или лекарства.

Прилагането на тези условия ще увеличи интереса на нерезидентите към закупуването на вътрешни държавни облигации и по-специално за финансови средства, получени от планирани погашения и реализиране на доходност, се казва в изявлението на банката.

Украинското финансово министерство се опитва да заеме средства на местния пазар за финансиране на бюджетния дефицит, който се увеличи на фона на нуждите от разходи и намалените данъчни приходи след инвазията на Русия, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук