fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:50:30
четвъртък | 26.05.2022 | 20:50:30
25.8 C
София

Украйна съобщи, че е ударила руския крайцер “Москва”

Русия твърди, че корабът е повреден при взрив на муниции на борда

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ракетният крайцер “Москва” на черноморския флот на Русия е бил сериозно повреден при избухването на боеприпаси на борда, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Интерфакс.

Агенцията предаде, че екипажът е бил евакуиран. Според информацията взривът е станал в резултат на пожар, причината за който се разследва.

По-рано украински официален представител заяви, че “Москва” е бил ударен от две ракети, но не представи доказателства, посочва Ройтерс. 12 500-тонният кораб е с екипаж от около 500 души.

“В резултат на пожар на ракетния крайцер “Москва” детонираха боеприпаси. Корабът е сериозно повреден”, съобщи министерството на отбраната на Русия в изявление. “Екипажът е напълно евакуиран”.

Максим Марченко, управителят на Одеска област, заяви преди това в публикация онлайн, че две противокорабни ракети са поразили крайцера, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук