fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 01:06:19
събота | 28.05.2022 | 01:06:19
21.1 C
София

Украйна съобщи, че днес не са успели да договорят с Русия коридори за евакуация

Украинските власти са поискали хуманитарни коридори за евакуация на цивилни и ранени войници от обсадения Мариупол

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украйна и Русия не са успели да се споразумеят за хуманитарни коридори за евакуация на цивилни от засегнатите от войната райони, заяви днес украинската вицепремиерка Ирина Верешчук, цитирана от Ройтерс.

“Не успяхме да се споразумеем… за прекратяване на огъня по маршрутите за евакуация. Ето защо, за съжаление, днес ние не отваряме хуманитарни коридори”, съобщи тя в своя профил в Телеграм.

Верешчук също така заяви, че украинските власти са поискали хуманитарни коридори за евакуация на цивилни и ранени украински войници от обсаденото пристанище Мариупол, допълва БТА.

Близо 1450 са евакуираните вчера от зоните на бойни действие в Украйна, съобщиха украинските власти, цитирани от ДПА.

Около 1380 души са прехвърлени в град Запорожие от няколко града в южната и източната част на Украйна, включително 170 души от обсадения пристанищен град Мариупол, съобщи по-рано президентската канцелария в Телеграм.

Близо 68 души също са транспортирани на сигурни места от Луганска област, която е под непрекъснат обстрел. Евакуацията от град Лисичанск в Луганска област не се състоя заради “интензивния артилерийски обстрел”, съобщиха украинските власти.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук