fbpx
25.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:28:21
събота | 28.05.2022 | 14:28:21
25.8 C
София

Украйна: Руските войски взеха под контрол град Кременная

Информацията беше потвърдена от губернатора на Луганска област

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинската агенция УНИАН съобщи, че руските войски са взели под контрол град Кременная в Луганска област. Поради това вече не е възможна евакуацията на цивилни граждани от града.

Информацията беше потвърдена от губернатора на Луганска област Сергей Гайдай. „Окупаторите са поели контрола над Кременная! Боевете продължават. Евакуацията от града вече не е възможна. Евакуират се хора от Северодонецк, Лисичанск, Попасная, Горное и Рубежное. Погрижете се за децата си“,  каза Гайдай.

Предишния ден губернаторът съобщи, че руските войски са влезли в град Кременная, където продължават уличните боеве.  Днес Гайдай съобщи, че артилерийският обстрел на Кременная е продължил през целия ден на 17 април, а през нощта е станал по-чест и по-мощен. Пламъци обгърнали седем жилищни блока и стопански постройки.

Гайдай каза също, че четирима души са били застреляни, когато са се опитвали да се евакуират от Кременная, предаде Ройтерс. Един човек е тежко ранен. Тази информация не може да бъде потвърдена от независим източник, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук