fbpx
More

  Украйна: Руските войски контролират източната част на Северодонецк

  Руската армия заяви, че украински военни части се изтеглят от ключовия град

  Руските войски продължават да щурмуват Северодонецк и контролират източната част на града, съобщи Сергий Гайдай, губернаторът на Луганска област, където се намира Северодонецк, предаде Ройтерс.

  Областният управител добави, че при вчерашните атаки са нанесени материални щети на местния химически завод “Азот”.

  Руската армия заяви, че украински военни части се изтеглят от ключовия град Северодонецк в Източна Украйна, където се водят ожесточени боеве между Киев и войските на Кремъл, предаде Франс прес.

  “Части на украинската армия, която претърпя критични загуби при боевете за Северодонецк (до 90 процента в някои подразделения) се изтеглят км Лисичанск”, голям съседен град, заяви в комюнике руското министерство на отбраната. Не се посочва колко украински войници се оттеглят към Лисичанск. АФП не успя да провери тези твърдения от независим източник.

  “Украинските власти, след като разбраха, че е невъзможно да продължат да оказват съпротива и да задържат промишлената зона на Северодонецк, заповядаха на смесена тактическа група да минира резервоарите с нитрати и азотна киселина в завода “Азот”, се казва още в съобщението на военното ведомство. Според Москва украинската армия иска да взриви тези химически цистерни, за да замърси района и да забави настъплението на руските войски, допълва БТА.