fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:40:45
събота | 21.05.2022 | 15:40:45
26.8 C
София

Украйна: Обсаденият Мариупол все още се държи

Гладът служи като щит и не позволява на обкръжаващите града руски войски да напредват към други райони на страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Заместник-министърката на отбраната на Украйна заяви, че ключовото пристанище Мариупол се държи въпреки продължаващите руски атаки, съобщи Асошиейтед прес.

Хана Маляр заяви в неделя, че защитниците на ключовото пристанище на Азовско море са вързали значителни руски сили, обсаждащи града. Тя описа Мариупол като “щит, защитаващ Украйна”, който не позволява на обкръжаващите града руски войски да напредват към други райони на страната.

Маляр заяви, че руснаците продължават да нанасят въздушни удари по Мариупол и вероятно подготвят десант на брега, за да увеличат силите си в града, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук