fbpx
More

  Украйна: Интензивни битки в Донбас без напредък за никого (ВИДЕО)

  Украинският посланик в Израел Евген Корничук пък поиска от Тел Авив доставката на високоефективната система за противовъздушна отбрана Железен Купол

  Стотици цивилни се крият в химически завод в разкъсвания от ожесточени битки град Северодонецк. Сред укрилите се има работници, които се опитват да предотвратят взрив на складираните в завода химикали.

  Руският военен министър Сергей Шойгу обяви, че руските войски са завзели града и настъпват към промишлената зона.

  Украинската страна твърди, че все още държи позиции в центъра на града.

  Президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, постави под съмнение руските твърдени.

  “Обстановката на фронта не е претърпяла никакви съществени промени през изминалите 24 часа и изключително геройската отбрана на Донбас продължава. Усеща се, че окупаторите не са очаквали да срещнат такава упорита съпротива. От 24 февруари Русия заплаща за напълно безсмислената си война срещу Украйна с по над 300 войници на ден. И ще дойде ден, когато броят на жертвите ще надхвърли границите на допустимото дори и за Русия”, 

  Украинският посланик в Израел Евген Корничук пък поиска от Тел Авив доставката на високоефективната система за противовъздушна отбрана Железен Купол.

  Междувременно Световната банка одобри отпускането на 1,49 милиарда долара помощ за Украйна. Така общата подкрепа от международната финансова институция за Киев възлиза на над 4 млрд.