fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:51:06
събота | 28.05.2022 | 13:51:06
21.8 C
София

Украйна: Имаше нови опити за атака в Мариупол

На други части от фронта, където през последните седмици се водеха ожесточени боеве, руската активност се е ограничена до разузнаване и артилерийски обстрели

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Обстановката на фронта в Украйна остана сравнително спокойна през изминалата нощ, съобщиха въоръжените сили на Киев, цитирани от ДПА.

“През вчерашния ден в Донецка и Луганска област са отблъснати осем вражески нападения, унищожени са три вражески танка, осем артилерийски системи, седем военни бронирани машини, един автомобил и три единици инженерно оборудване”, съобщи в ежедневната си сводка за бойните действия украинският генерален щаб.

Опити за нападения е имало основно в района на обсадения металургичен комбинат “Азовстал” в Мариупол, заявиха украинските военни.

На други части от фронта, където през последните седмици се водеха ожесточени боеве, руската активност се е ограничена до разузнаване и артилерийски обстрели, се казва в съобщението.

В района на Изюм например, откъдето Русия възнамерява да предприеме голямо настъпление към Краматорск, за да обкръжи украинските части в Донбас, са използвани дронове за установяване на разположението на отбранителните позиции.

Харков, град с над 1 милион жители, и населени места в района на Донецк са били подложени на артилерийски удари. Използвана е и руска авиация. Не се съобщава за нападения по суша, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук