fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:13:07
петък | 27.05.2022 | 09:13:07
15.8 C
София

Украйна и Русия се споразумяха за хуманитарен коридор за евакуация на цивилни от Мариупол

Украйна се надява да изпрати 90 автобуса в Мариупол, за да евакуира около 6000 жени, деца и възрастни хора

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинските власти съобщиха, че са споразумели с Русия за създаване на хуманитарен коридор за евакуация на мирни граждани от обсадения пристанищен град Мариупол, първото подобно споразумение от събота, съобщи Франс прес, като цитира украинската вицепремиерка Ирина Верешчук.

“Успяхме да постигнем предварително споразумение за хуманитарен коридор за жени, деца и възрастни хора”, уточни Верешчук в Телеграм. Коридорът ще води към южния град Запорожие.

Украйна се надява да изпрати 90 автобуса в Мариупол, за да евакуира около 6000 жени, деца и възрастни хора, съобщи по телевизията кметът на града Вадим Бойченко, цитиран от Ройтерс.  Според него в града остават около 100 000 мирни граждани и десетки хиляди са загинали при руската обсада.

Общо 300 000 украинци са били евакуирани по хуманитарни коридори от началото на войната на 24 февруари, по данни на украинските власти, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук