fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:05

Украйна е унищожила 50 руски военни склада чрез американските системи HIMARS

Страната е получила три противовъздушни оръдейни установки "Гепард" и няколко десетки танкове "Леопард"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Украйна обяви днес, че нейните въоръжени сили са използвали артилерийските системи “Хаймарс”, доставени от Съединените щати миналия месец, за да унищожат петдесет руски склада за боеприпаси, предаде Ройтерс.

Министърът на отбраната Олексий Резников подчерта нарастващото влияние на мобилните артилерийски системи “Хаймарс” за противопоставяне на руската инвазия.

Данните, които министърът изнесе, все още не са официално потвърдени, а Русия все още не е коментирала.

Министърът на отбраната обяви също, че Украйна е получила три противовъздушни оръдейни установки “Гепард”, първите от общо петнадесет, които Киев очаква, заедно с няколко десетки танкове “Леопард”.

Американските ракетни системи имат по-широк обхват и висока прецизност, за разлика от украинската артилерия от съветско време, както и от руските аналози.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img