fbpx
27 C
София
12 август 2022 | петък | 15:53

Украйна: Цивилни са загинали при обстрел в района на Луганск и Донецк

Командир на украинските сили в "Азовстал" заяви, че изпълнява заповедите на върховното командване, за да спаси живота на военнослужещи

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Украинската Оперативна група на обединените сили съобщи че 20 цивилни, включително едно дете, са били убити при обстрел от руски военни в региона на Луганск и Донецк, предаде Ройтерс.

Групата съобщи в свое изявление, публикувано във “Фейсбук”, че 25 населени места в региона са били обстрелвани и са били поразени 42 жилищни сгради и училище. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на информацията от независим източник. Засега няма коментар от Русия.

Междувременно високопоставен командир на украинските сили под стоманодобивния комплекс “Азовстал” в окупирания от Русия град Мариупол заяви, че изпълнява заповедите на украинското върховно командване, за да спаси живота на военнослужещи, но не спомена предаване, съобщи Ройтерс.

“Главното е да се разберат всички рискове, дали има план Б, дали сте напълно решени да следвате този план, който трябва да позволява изпълнение на поставените задачи и да опазва живота и здравето на военнослужещите”, заяви Денис Прокопенко, командир на полка Азов, във видеозапис, публикуван в социалните медии.

“Това е най-високото равнище на ръководене на войските. Още повече, когато решението ви е одобрено от висшето военно командване”, добави той, цитиран от БТА.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img