fbpx
More

  Украинското военно командване е наредило да бъде прекратена съпротивата в “Азовстал” в Мариупол

  Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес, че близо 2 хиляди украински бойци са се предали в металургичния завод

  Украинското военно командване е наредило да бъде прекратена съпротивата в завод “Азовстал” в Мариупол, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на батальон “Азов”.

  Командващият това украинско подразделение Денис Прокопенко обясни на видеозапис, че заповедта е издадена, за да бъде запазен животът на бойците в гигантския металургичен комплекс от съветско време с мрежа от подземни тунели.

  “Успяхме да спасим цивилните, тежко ранените получиха необходимата помощ, успяхме да ги евакуираме с идеята по-нататък да бъдат разменени”, отбеляза той.

  Прокопенко обясни, че предстои да бъдат извадени от “Азовстал” телата на убитите войници. “Надявам се семействата от цяла Украйна да могат скоро да погребат своите бойци с почести. Слава на Украйна!”, завърши изявлението си той.

  “Азовстал” бе последното гнездо на украинската съпротива срещу руските сили в Мариупол – стратегически пристанищен град на Азовско море, който бе подложен на масирани бомбардировки и обстрел.

  Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес, че близо 2 хиляди украински бойци са се предали в металургичния завод, допълва БТА.