fbpx
More

  Украинският парламент забрани да бъдат използвани руските военни символи Z и V (ВИДЕО)

  Украинският парламент допусна употребата им за образователни или исторически цели

  “Изминалият ден беше денят на Полша в Украйна” – така Володимир Зеленски коментира посещението на полския президент и определи решението за общ митнически контрол като стъпка към евро членството на Украйна. По думите на украинския президент е постигнато решения, което е революционно за дейността по общата граница. Ще се  създаде съвместен митнически контрол, който ще ускори граничните процедури и ще ограничи корупционните рискове, като това е началото  на интеграцията в общото митническо пространство на Евросъюза и е исторически процес ,допълни Зеленски.

  Украинският парламент забрани символите Z и V, използвани от руските военни за популяризиране на войната им в Украйна, но допусна употребата им за образователни или исторически цели. Президентът Зеленски наложи вето на предишна версия на законопроекта и настоя за изключение за музеи, библиотеки, научни трудове, учебници.

  Руските войски се опитват да преодолеят украинските отбранителни линии в Донецка област и да достигнат административните граници на Луганска област, сочи  военната сводка на украинската армия.

  Руските сили съсредоточават усилията си в посока Северодонецк. Предполага се, че ще бъде направен опит за обграждане на украинската отбрана. В Киев се чуха гласове, че градът може да бъде превърнат във “втори Мариупол”.