fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:34:28
събота | 28.05.2022 | 13:34:28
21.8 C
София

Украинските власти съобщават за три цивилни жертви при руски обстрел на град Харков

Жителите на града са предупредени да не излизат на открито без основателна причина

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Най-малко трима цивилни са били убити от руски артилерийски и ракетен огън в източния украински град Харков, съобщиха украинските власти, цитирани от ДПА.

Тридесет и един души са ранени, съобщи днес губернаторът на областта Олех Синехубов в приложението за съобщения Teлеграм.

Общо руските войски са обстрелвали части от областната столица Харков и околните села 23 пъти. Имало е и ракетна атака.

Синехубов предупреди жителите на Харков да не излизат на открито без основателна причина, допълва БТА.

Украйна поиска от страните от Г-7 финансова помощ от 50 милиарда долара и обмисля също издаването на облигации с нулев купон, което би й помогнало да покрие свързания с войната бюджетен дефицит през следващите шест месеца, каза днес Олех Устенко, икономически съветник на украинския президент.

Пред националната телевизия Устенко каза, че тези възможности активно се обсъждат.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук