fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:05:19
четвъртък | 26.05.2022 | 05:05:19
16.7 C
София

Украинските пощи пуснаха марка, представяща украински войник, който показва неприличен жест на крайцера “Москва”

Днес марката буквално бе разграбена от пощенските служби на страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинските пощи пуснаха марка, представяща украински войник, който показва среден пръст на руския крайцер “Москва”.

Днес марката буквално бе разграбена от пощенските служби на страната, превръщайки се за украинците в колекционерски обект и символ на победата, отбелязва Франс прес.

В централната поща на Киев стотици украинци на всякаква възраст чакаха на опашка дълги часове, за да се сдобият с марката, отпечатана в милиони екземпляри. 

В първите дни на конфликта в Украйна украински граничари на малък остров отправиха обидни коментари по адрес на екипажа на крайцера “Москва”, който ги призоваваше да се предадат.

Записът от този разговор между двете страни се озова в интернет и обиколи света. В началото на март украинските пощи обявиха конкурс за марка, която да илюстрира този епизод.

Представени са били над 500 приложения и е победило това на художника от Лвов Борис Грох. Марката е била отпечатана преди “Москва” да потъне в Черно море вчера, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук