fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:22:40
четвъртък | 26.05.2022 | 20:22:40
25.8 C
София

Украинските бежанци са застрашени от трафик на хора

Това сочи нов доклад на НПО, призоваващ към регистриране на жертвите, особено на непълнолетните непридружени мигранти, предаде Франс прес

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Бягащите от Украйна бежанци са все по-уязвими за трафиканти на хора, докато в страната им бушува война, сочи публикуван днес нов доклад на НПО, призоваващ към регистриране на жертвите, особено на непълнолетните непридружени мигранти, предаде Франс прес.

Повече от два милиона деца са избягали от Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари, според доклад от 42 страници, съставен от нидерландската неправителствена организация за борба с трафика на хора “Ла Страда”, поръчан от британската организация “Фрийдъм фънд”.

“Хората, бягащи от войната, основно жени и деца, са изключително уязвими за риска да станат жертва на сексуална или трудова експлоатация, докато безскрупулни организирани престъпни групи и индивиди се възползват от кризата”, посочват в комюнике двете организации.

Вече има признаци за случаи на трафик на хора от началото на войната “и е възможно тези рискове да нараснат в един бъдещ период, ако войната продължи”, сочи докладът, цитиран от БТА.

Документът, базиран по-специално на изследвания, направени през март и април, за да помогне на ООН в контактите с различни държави, призовава за “спешни действия” на европейските правителства и на международните агенции “за инвестиране в насърчаването на регистрацията на бежанците с цел да им се осигури бърз достъп до мерките за закрила”.

В частност, непълнолетните непридружени мигранти и разделените от семействата им деца трябва да бъдат идентифицирани и регистрирани “възможно най-скоро”, и проследявани в точките на транзита им, призовава още докладът.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук