fbpx
More

    Украинските бежанци не се качиха на организирания транспорт във Варна

    Някои от тях подават заявления, че се отказват от временната закрила

    Нито един от украинските бежанци, които са в хотели край Варна, не отпътува с организирания от държавата транспорт, за да бъде настанен в бази във вътрешността на страната. Някои от тях подават заявления, че се отказват от временната закрила и казват, че ще напуснат страната.

    “До последно никой не дава информация. В планината пенсионери и хора с увреждания не могат да отидат. На тях трябва да им се намерят места тук. Нашият случай беше такъв, ние намерихме място във ведомствена база”, заяви Мария Косенко, цитирана от БНТ.

    “Има организиран транспорт, той е на изчакване, за да не плащаме разходи за него. Хората, които трябва да бъдат извозени, намаляват с всеки час. Всеки си намира начин да остане, където прецени, на собствени разноски. И се оказва, че голяма част от хората имат тези възможности. Това е идеята, хората, които имат възможност, да излязат на квартира, да си намерят работа и да намалее тази бройка, която да не е бреме за държавата. И уязвимите групи, които са наистина нуждаещи, да бъдат настанени в държавните бази”, каза още Благомир Коцев, областен управител на Варненска област.