fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 14:58:33
събота | 21.05.2022 | 14:58:33
26.8 C
София

Украински войници пристигнаха в Германия на обучение

По данни на ДПА ще се обучават над 60 украински военнослужещи

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украински войници са пристигнали днес в Германия за обучение за работа с артилерийската система “Панцерхаубице 2000”, съобщи ДПА, като цитира правителствени източници.

Очаква се германската самоходна гаубица да се използва за противодействие на руските войски в Украйна. Машината включва оръдие, монтирано на верижно превозно средство, подобно на танк.

Със стандартни боеприпаси “Панцерхаубице 2000” има обхват от 30 км, а с боеприпаси с подобрен обсег са възможни и 40 км, според Бундесвера. Всяка от самоходните гаубици се обслужва от екип от петима души.

Украинските войници, които ще получават обучение за работа с тях, пристигнаха в Германия, придружавани от технически експерти и преводачи. Те ще бъдат обучавани в германското артилерийско училище в Идар-Оберщайн.

По данни на ДПА ще се обучават над 60 украински войници.

Германия беше разделена по въпроса за доставката на оръжия на Украйна. Опозиционни политици отправиха критики към канцлера Олаф Шолц за прекалени колебания, а Киев критикува Берлин, че протака, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук