fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:59

Украинската армия разруши важен за руските сили снабдителен мост над р. Днепър

Силите са използвали доставени от САЩ реактивни системи за залпов огън HIMARS

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Украинската армия използва прецизна ракетна система, доставена от САЩ, за да нанесе повдигащ духа удар на мост, използван от Русия за снабдяване на нейните бойни сили в Южна Украйна.

Украинската артилерия е ударила Антонивския мост късно във вторник, каза заместник-началникът на назначената от Москва администрация за Херсонска област Кирил Стремоусов. Мостът, който пресича река Днепър в южния регион, все още се държи над реката, но цялото му платно е в дупки. Това е попречило на превозните средства да прекосят участъка от 1,4 километра (0,9 мили), каза той.

След като предишни украински атаки са повредили моста миналата седмица, той беше затворен за камиони, но остана отворен за леки автомобили до последно. Украинските сили са използвали доставени от САЩ реактивни системи за залпов огън HIMARS.

Говорител на Южното командване на украинската армия Наталия Гуменюк каза пред украинската телевизия, че над моста са били извършени “хирургични удари”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img