fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:35:05
събота | 28.05.2022 | 13:35:05
21.8 C
София

Украинска вицепремиерка описа военни престъпления в свое обръщение пред италианския Сенат

По нейни думи цивилни биват убивани и малтретирани, а деца са отвличани

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Украинска вицепремиерка се възползва от своя реч пред италианския Сенат, за да опише военните престъпления, които се извършват в страната ѝ, предаде ДПА.

Понякога навлизайки в неприятни подробности, Олга Стефанишина, която отговаря за европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна, описа как руски войници участват в изнасилвания, понякога на украински жени пред очите на техните деца, понякога на деца пред техните завързани майки. “Това не е просто с цел да им навредят, а да ги унизят, да пречупят съпротивата”, каза Стефанишина и добави, че “това е Русия”.

Украинската министърка каза, че отговорността за тези нарушения на човешките права е не само на руския президент Владимир Путин. “Виждаме истинското лице на руските въоръжени сили. Това не е само истинското лице на Путин, но лицето на всеки един руски войник, който извършва подобни престъпления”, добави тя.

По нейни думи цивилни биват убивани и малтретирани, и деца биват отвличани. “Единственото нещо, от което руснаците не се интересуват, е човешкият живот”, каза тя на членовете на комисията за човешки права на италианския Сенат и призова международната общност да предприеме по-сериозни стъпки срещу руската агресия, допълва БТА.

“Знам, че много страни се опитват да видят доброто в руснаците. Всички искаме да се съсредоточим върху доброто. Но за жалост виждаме само най-лошото, неща, които не бихме могли да си представим преди 48 дни”, каза Стефанишина.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук