fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:05:31
събота | 28.05.2022 | 13:05:31
21.8 C
София

Удължават патронажната грижа на община Русе с 6 месеца

Бюджетът на договора ще бъде увеличен с 927 175,26 лв.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Общинските съветници на Русе гласуваха с мнозинство услугата „Патронажна грижа“, която се предоставя от община Русе, да бъде удължена с 6 месеца, тъй като срокът на договора ѝ по проект изтича на 12 май. Предвижда се 261 потребители да могат да продължат да ползват услугата в този период, съобщиха от пресцентъра на общината.

Бюджетът на договора ще бъде увеличен с 927 175,26 лв., а услугите ще бъдат организирани и предоставяни отново от отдел „Социални дейности“ на Община Русе. Потребителите ще получат адекватна на нуждите им патронажна грижа в рамките на до 2 часа дневно за период от 6 месеца чрез обучен екип от медицински специалисти, психолози, социални работници и болногледачи.

След приключване на изпълнението на дейностите по проекта, ще бъдат създадени необходимите предпоставки за предоставяне на нов вид почасови, мобилни, интегрирани, здравно-социални услуги.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук