Училище по театрални и музикални изкуства отваря врати наесен в София. Основател и идеолог на “Акатамус” е Юлия Аткова, която притежава над 40 годишен опит в областта на българското образование и 25 години практика като директор на учебно заведение. То ще бъде като една лаборатория за отглеждане на даровити деца в среда, в която знанията са приключение, а забавлението – сериозно занимание. 

“Учениците ще могат свободно и спокойно да експериментират, да открият неподозирани досега дарби и таланти и да ги надградят под умелото ръководство на посветени учители и професионалисти”, казва Аткова. 

Директор на театралния департамент е режисьорът Антон Радославов. Отделът за музикално изкуство е поверен на Даниела Станкова – академичен музикант и дългогодишен преподавател по вокално майсторство. Сред първите членове на специално учредения творчески съвет са актьорите Тодор Доцев, Яна Титова и Елена Атанасова, писателката Камелия Кучер и Крис Захариев – един от най-популярните млади влогъри и режисьори.

Училището стартира с прием в две основни паралелки: по “Актьорско майсторство” и “Поп и джаз пеене”. Обучението ще съчетава традиционните методи в изпълнение на учебните програми на МОН с иновативни подходи за адаптиране към новото поколение и предизвикателствата на съвременните изисквания. Часовете по предприемачество се допълват от мениджмънт, икономика, иновация, маркетинг, реклама, финанси и кариерно развитие. 

Професионалната частна гимназия ще даде възможност за  частични и пълни стипендии на талантливи деца на актьори и хора на изкуството в затруднено положение и деца -сираци или от семейства в неравностойно положение.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here