fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:11:15
петък | 27.05.2022 | 19:11:15
28.8 C
София

Училища и детски градини пред непосилни сметки за ток и храна (ВИДЕО)

За това алармират от Съюза на работодателите в системата на народната просвета

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Има опасност от затваряне на учебни заведения и детски градини Ако парите за ток, гориво и издръжка на училищата не бъдат увеличени,.

За това алармират от Съюза на работодателите в системата на народната просвета. От там настояват държавните субсидии за издръжка на училищата и детските градини да бъдат увеличени.

Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета написа  във фейсбук: Опасностите от затваряне на учебни заведения веднага след лятото поради неплатени сметки за ток и горива станат все по-реални. Завишените цени на хранителните продукти за децата в градините ще доведат най-напред до намаляване на качеството на предлаганата храна, а след това и до затваряне на градините поради липса на средства за храна“.

„След пресметнатите увеличения на заплатите на учителите, договорени с активното участие на МОН и социалните партньори, средствата за издръжка са под критичния минимум за нормалното функциониране на образователната система“, посочва още Стаматов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук