fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 12:49:50
събота | 21.05.2022 | 12:49:50
17.8 C
София

Учениците от 5,6,8,9, и 11 клас в София – област минават на онлайн обучение

Ограниченията влизат в сила от тази нощ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Учениците от V, VI, VIII, IX и XI клас в Софийска област преминават на дистанционна форма на обучение за 27-ми и 28-ми януари. Решението е на областния оперативен щаб, който затяга мерките още от тази нощ. 

Причината за ограничението е достигането на III етап от Националния план за справяне с пандемията. Според данните заболеваемостта на 14-дневна база е достигнала 1900 на 100 000 население на територията на областта.

Освен това, също от полунощ, влиза в сила и забрана  за провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности, дейности по интереси, организирани в училищна и извънучилищна среда за всички възрастови групи.

Също така се преустановяват присъствените групови занятия в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца.

Временно са забранени провеждането на детски лагери и групови туристически пътувания (екскурзии) с организиран транспорт, както и груповите посещения на туристически обекти.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук