8.12.2022 | четвъртък | 01:21

Ученици от Велико Търново зарадваха с подаръци болни хора

Публикувано:

Сподели поста:

Третокласници от основното училище „Бачо Киро“ във Велико Търново проведоха мащабна благотворителна кампания. Те осигуриха персонални коледни подаръци за 110 пациенти в държавната психиатрична болница в село Церова кория.

Това е първата подобна кампания за лечебното заведение. Децата направили чорапчета с подаръци, нарисували картички, направили играчки, които лично предадоха.

„Желаем да помогнем на хората, които светът ги отхвърля, да им дарим малко Коледно чудо. Ние правихме картички, рисувахме картини, опаковахме коледни подаръци за тях“, споделиха малчуганите пред БНР.

В кампанията си те били подкрепени от родителите и учителите.

„Децата имат нужда да разберат, че в нашия свят има и по-различни хора и да са широко скроени“, сподели майката Стефка Стефанова.

Всяко от децата получи благодарствена грамота от болничния директор на психиатрията д-р Даниела Иванакова.

„Това показва, че чудото се случва всеки ден с нас и чудото е нашите деца, които показват, че могат да бъдат състрадателни“, каза д-р Иванакова .

„Честита Коледа и Весела Нова година“, пожелаха на всички децата.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
ясно небе
2.4 ° C
2.9 °
1.8 °
96 %
0kmh
9 %
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °
пн
10 °

Прочети още

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022″

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022"

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19...

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 в ЕС