fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:00:24
сряда | 25.05.2022 | 00:00:24
18.2 C
София

Учебната година през 2023  може да започне от 7 септември (ВИДЕО)

Предстои публично обсъждане на предложението, заяви министъра на образованието и науката проф. Николай Денков

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

 

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков увери, че новата учебна година твърдо започва на 15 септември, но посочи, че продължават разговорите за това дали следващата учебна година 2023 може да започне по-рано от 7 септември.

“Идеята да се използват една допълнителна седмица от пет дни, които да се разпределят по-равномерно през учебната година като ваканционни дни”.

По думите на  проф. Николай Денков  за целта са необходими  законови промени.

„Предстои обсъждане, което ще бъде публично. Освен тази една седмица, която казах, че трябва да се разпредели като учебни дни, ние искаме от 1 до 6 клас, когато нашите деца учат много по-малко от техните връстници в чужбина, да добавим две седмици накрая на учебната година, които да бъдат използвани за проектно обучение, за много по-разчупени форми, за преговор на материала така, че децата да могат да завършат учебната година

Образователният министър допълни, че от украинските граждани у нас  сравнително малка част е поискала децата да се интегрират в нашето българско училище, но всички деца, чиито родители са изявили желание, могат да бъдат включени веднага след потвърждаване на техния здравен статус.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук