7.12.2022 | сряда | 15:50

Убиецът от околовръстното Димитър Любенов остава в ареста

Публикувано:

Сподели поста:

Днес, 04.10.2022 г., състав на Софийски апелативен съд остави без уважение жалбата на защитата на обвиняемия Димитър Любенов срещу взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Той е обвинен от Софийска градска прокуратура за умишлено причиняване на смърт и телесна повреда при управление на моторно превозно средство, като случаят е особено тежък.

Около 04,05 ч. на 25.09.2022 г. обвиняемият Димитър Любенов при управление на лек автомобил предизвикал пътнотранспортно произшествие на Околовръстен път в гр. София. Вследствие на автокатастрофата била причинена смърт на Л.П. (на 64 години), средна телесна повреда Б.Л. (на 62 години), както и лека телесна повреда на П.П. (на 46 години).

Съдът прие доводите на държавното обвинение за това, че е налице обосновано предположение за извършителството на престъпното деяние. Отчетена е съвкупност от негативни фактори – шофиране след употреба на наркотици и алкохол с превишена скорост, множество наложени административни наказания на обвиняемия, безкритичното му поведение като водач. Установени са 23 случая на санкционирането му, в т.ч. за управление на МПС с превишена скорост.

Състав на Софийски апелативен съд анализира изводите на извършената автотехническа експертиза, според която обвиняемият Димитър Любенов управлявал автомобила със скорост 195 км/ч, значително надвишаваща ограничението от 80 км/ч. При приближаване на лекия автомобил, в който са били пострадалите, той не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране.

Софийски апелативен съд прие, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако не бъде задържан под стража.

Действията по разследването продължават под ръководството на Софийска градска прокуратура.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
8.8 ° C
11.1 °
7.8 °
75 %
1kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Българска кампания задава неудобни въпроси към FIFA за Световното в Катар

Фондация GLAS и креативна агенция proof. насочват вниманието към ЛГБТ+ хората и работата на мигрантите в Катар, като...

Вицепрезидентът беше гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет по случай Студентския празник

„Често чувате, че на вас, младите хора, разчитаме да градите бъдещето на България. Безспорно е така, но преди...

Иван Гешев: Разпоредих активизиране на работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим гражданите и нашите деца

Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в цялата страна за противодействие на разпространението на наркотични...

Явор Божанков: Служебният министър на отбраната крие определени договори за това как са харчени парите на хората

Служебното правителство обезсмисля процедурата по парламентарен контрол „Провеждането на парламентарен контрол несъмнено е една от най-важните процедури. Както и...