fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:43

Турската армия е “неутрализирала” бойци на ПКК в Северна Сирия, съобщават от щаба

Турските власти използват термина "неутрализиране“, за да означават, че въпросните терористи са се предали или са били убити или заловени

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Турските сили за сигурност неутрализираха 15 бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК)/Сили за защита на народа (СЗН) близо до турската граница в Северна Сирия, съобщиха днес турските власти, цитирани от Анадолската агенция.

Кюрдските бойци са били атакувани в зоните на операциите “Извор на мира“, “Маслинова клонка“ и “Ефратски щит“ по време на опити на терористите да “нарушат мира и сигурността в региона“, съобщи турското министерство на националната отбрана в Туитър.

Турските власти използват термина “неутрализиране“, за да означават, че въпросните терористи са се предали или са били убити или заловени.

Турция разглежда Силите за защита на народа (СЗН) и действащата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., е обявена за терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img