fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:00

Снимка на БНТ с Кирил Петков и Лена Бориславова предизвика противоречиви реакции в мрежата

Държат ли се за ръка Кирил Петков и Лена Бориславова, или кадърът е монтаж, времето ще покаже

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Напрежение в ефира. БНТ взриви социалната мрежа със скандален кадър, на който се вижда как бившият премиер Кирил Петков държи за ръка доскорошния си началник на кабинета Лена Бориславова. Снимката е на фотографа на обществената медия Десислава Кулелиева.

Всичко това се случва на фона на безкрайните церемонии днес по приемане и предаване на властта. Този кадър стана повод за шеги, подозрения, но и взриви общественото недоволство. Причината – как е възможно обществената медия да се принизява толкова ниско, пускайки такива снимки на публични лица.

Снимка: Скрийншот от фейсбука на БНТ

Мнозина се запитаха има ли нещо между двамата и накъде са се запътили? Знаят ли половинките им как Кирил Петков и Лена Бориславова всъщност преборват газови кризи и енергийни колапси?

В същото време от другия край на виртуалното пространство се чу глас, че това не е истинският кадър, а манипулация. Всъщност двамата са близо един до друг, но не са преплели пръсти.

Снимка: “Фейсбук” на БНТ/ Десислава Кулелиева
Снимка: “Фейсбук” на БНТ/ Десислава Кулелиева

NewsONE разговаря с фотографа Десислава Кулелиева, която потвърди, че кадърът е автентичен и е част от серия снимки.

От своя страна самата Лена Бориславова заяви в своя фейсбук профил, че не би направила такова нещо.

“Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила”, пише тя.

И добавя: “Няма проблем, че има такъв кадър. Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

В социалната мрежа потребители се възмутиха и заявиха, че това е манипулация и по този начин БНТ е ударила дъното и е била жълтите медии.

Снимка: Скрийншот от фейсбук страницата на БНТ

Борис Колев дори обяснява, че няма как човек да хване друг при това разположение на ръцете. Други посъветваха БНТ да прави по-прецизен и достоверен монтаж.

Въпреки разразилата се дискусия до този момент от обществената медия не са излезли с официална позиция.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here