fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 13:54:44
събота | 28.05.2022 | 13:54:44
21.8 C
София

Трудова борса за бежанци от Украйна се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна

Най-много свободни работни места - 600, има в туристическия и ресторантьорския бизнес. Предложения за работа има и в областта на промишлеността

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Български работодатели се срещат днес с бежанци от Украйна. Форумът ще се проведе във Варна и на него ще бъдат представени възможностите за работа у нас.

Борсата на труда се провежда в Двореца на културата и спорта. Варна е градът, който прие най-много бежанци от войната.

В морската столица работят 12 бюра по труда, а с украинските бежанци работят и мобилни екипи, които ги посещават на място в комплексите.

Най-много свободни работни места – 600, има в туристическия и ресторантьорския бизнес. Предложения за работа има и в областта на промишлеността, информира БНТ.

По време на форума украинците ще могат да се свържат с работодатели, да получат съдействие при намирането на настаняване, достъп до образователни платформи, да проучат възможностите за дневна грижа за децата, юридически съвети, психологична помощ, културна ориентация и др.

Събитието е част от кампанията “Заедно с Украйна”, обща инициатива на Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“, Американската търговска камара в България (AmCham), Американския университет в България, Американския колеж в София, Детския научен център „Музейко“ в София и други организации.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук