fbpx
More

  Троянският проход е затворен за тежкотоварни камиони

  Движението е ограничено заради снеговалеж

  Заради снеговалеж движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона през Троянския проход е временно ограничено, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”. 

  На прохода “Петрохан” също вали сняг. От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание, заради ниската видимост, причинена от мъглата в района. 

  Днес е в сила жълт код за значителни количества валежи в почти цялата страна, а на места в областите с предупреждение от втора степен-оранжев код са възможни нови от 35 до 50 литра на кв.м, а дори в отделни райони и повече. 

  В планините ще се образува снежна покривка. В Западна и Централна България количествата ще са значителни и в комбинация с временно силния южен вятър ще има условия за преспи и навявания. Температурите чувствително ще се понижат. 

  Утре и в събота валежите ще продължат. В много райони от Централна и Източна България ще са значителни по количество. В неделя ще вали вече главно в Северна България и в планините. Слънчево време и слабо затопляне предстои в началото на новата седмица.