fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:35:43
четвъртък | 26.05.2022 | 04:35:43
16.7 C
София

Тропическа буря причини наводнения и жертви на Филипините

Меги е първата силна буря за сезона над архипелага

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Тропическата буря Меги уби най-малко 28 души в централните и южни райони на Филипините вследствие на наводнения и свлачища, предизвикани от бедствието.

В най-пострадалата провинция Лейте свлачище е отнело живота на поне 22 души, а 27 са в неизвестност. Трима души са загинали в провинция Източен Негрос, а още трима – на южния остров Минданао, посочва Националната агенция за справяне с бедствия.

Над 17 000 души са напуснали наводнените си домове, останали и без електричество.

Бреговата охрана, полицията и пожарникари спасиха някои селяни в наводнени населени места, включително някои, които бяха хванати в капан на покривите си.

Меги, която на Филипините наричат Агатон, е първата силна тропическа буря, връхлетяла тази година страната.

Най-малко 20 бури и тайфуни връхлитат Филипините всяка година, предимно по време на дъждовния сезон, който започва около юни.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук