fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:08

Дават по триста лева еднократна помощ на украинските студенти у нас

Най-много са те в Софийския университет "Св. Климент Охридски"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Триста лева еднократна помощ ще получат украинските студенти и докторанти от българска народност, които следват във висши училища в нашата страна. Решението е на правителството, а новината съобщиха от Министерството на образованието и науката. 

Става дума за над 1000 украински граждани, обучавани в български университети. Заради войната и усложнената международна обстановка те не могат да бъдат подпомагани от своите близки и семейства в Украйна.

Средствата ще бъдат преведени на висшите училища, съобразно броя на украинските студенти и докторанти с български произход, обучавани в тях. 

Най-много – 183 украински студенти, се обучават в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. В Икономическия университет във Варна те са 153, а в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” – 131, Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” – 37, Медицинския университет в Плевен – 28. 

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img