3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:59:05
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:59:05

Трима българи щурмуват най-високия връх в Африка

Връх Ухуру е висок 6 000 метра и се намира в Танзания

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Калин Иванов, Пламен Димов и Павел Цонев са височинни туристи, които утре ще щурмуват връх Ухуру, в планината Килиманджаро в Танзания. Върхът е с височина 6 000 метра и е най-високият на територията на континента.

Изкачването ще бъде в памет на алпиниста Атанас Скатов, който остана завинаги някъде в снежните била на планината Каракорум при неуспешен опит за изкачване на К2.

Атанас Скатов - Огромен мечтател, който успя да изкачи всеки един  континентален първенец на планетата - Труд
Атанас Скатов

„Към най-високите върхове на Земята се насочват само най-силните и издръжливите. Пожелавам ви стъпка по стъпка и без страх да покорите поредния връх във вашия живот“, се казва в поздравителния адрес на старозагорския градоначалник Живко Тодоров към планинарите.

Те ще получат с поздравителния адрес и знамето на България, с пожелание да се завърнат живи и здрави.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук