Три уволнени възпитателки след потвърдени сигнали за бити деца в столична градина

За последните три месеца в 17 ОДЗ "Мечо Пух" в София се установява трети случай на инцидент с дете

0
895

Три възпитателки в детска ясла в София са уволнени след потвърдени сигнали на бити деца. За последните три месеца в 17 ОДЗ “Мечо Пух” в София се установява трети случай на инцидент с дете.

“Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина. В това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък”, оплакват се родители.

Според тях детето им е било удряно и дърпано от възпитател. Има и кадри от въпросната случка, но достъп до тях имат само полицията и ръководството на детското заведение. Последният е от 16 юни.

“Когато отидох да взема сина си от детска градина, бях посрещнат от медицинската сестра на смяна с думите, че детето ми е захапало 4 деца. Попитах какво го е провокирало да извърши това, защото до момента не е проявявало подобна агресия. Отговориха ми, че е имало конфликт с друго дете. Когато излязохме навън със сина ми, го огледах – видях червeни петна по бузите му и други наранявания. Тогава се свързах с директорката, за да видя записите от камерите в помещението”, разказа Атанас Йончев, родител на момченце. 

“На кадри, които изгледахме заедно със заместник-кмета, се вижда как детето ни е влачено за ръката. Когато се опитва да избяга, е влачен по корем. След това го затварят в помещението, в което раздават храна. Детето ми е травмирано – психически и физически. Физически ще оздравее, но плаче посред нощ, буди се с крясъци”, разказва майката на момченцето. 

Други двама родители посочиха, че има и други уволнени възпитателки. Като причина за това те посочват проявата на агресия срещу децата им. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here