27.01.2023 | петък | 14:02

Три общини в смолянско обявиха бедствено положение заради проливните дъждове

Публикувано:

Сподели поста:

Проливните дъждове усложниха обстановката в Южна България. Преляха реки и се наводниха къщи и пътища. В три общини в Смолянска област е обявено бедствено положение – Рудозем, Неделино и Борино.

На места има свлачища и паднали дървета от силния вятър. Проблеми след дъждовете има и в Благоевградска област. Там също има свлачища и разрушени пътища.

“Към 00:40 ч. положението в града стана критично и в 1:00 ч. се принудих да обявя бедствено положение. Липса на ток в почти цялата община, множество излизания на реките от коритата и влачене на земни маси, камъни. Това доведе до затваряне на пътища и някъде до 5:00 ч. сутринта сме отваряли пътища. Имахме 7 населени места, които бяха откъснати, но успяхме частично да отворим и има достъп до тях. В село Елховец падна мост, една от махалите там е затворена в момента, има само пешеходен достъп”, заяви Румен Пехливанов, кмет на Община Рудозем.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °

Прочети още

Борис Гребеншчиков в специално интервю на Бойко Василев в “Панорама” по БНТ

Тази вечер от 21:00 ч. по БНТ 1 в предаването "Панорама" гледайте специалното интервю на Бойко Василев с Борис Гребеншчиков...

„Петя на моята Петя“ в HBO Max

Филмът става част от селекцията на стрийминг платформата с български филми у нас и ще е наличен и...

Приложение BNT NEWS на БНТ е с нова, усъвършенствана версия

През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е...

Разследване за незаконна банкова дейност

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за извършени престъпления по чл. 321, ал.3, вр....