fbpx
More

  Три компании изграждат нови модерни предприятия в Бургас

  Базите на "Тивекс" ООД, "Сидоренко Фудтех" ЕООД и "Рожен 1" ООД планират да разкрият над 100 работни места

  Още три компании ще изградят нови модерни предприятия в Бургас. Базите на “Тивекс” ООД и “Рожен 1” ООД, планират да разкрият над 100 работни места. Информацията е от община Бургас.
   
  Проектът на фирма “Тивекс” ООД е за изграждане на производствено – складова база и разширяване на производствения капацитет. Инвестицията се реализира върху терен от 5000 кв. м, а стойността ѝ е 4 000 000 лв. В новата база на “Тивекс” ще работят 36 души. Вече е доставено част от високотехнологичното оборудване за изработка и дообработка на меки и металопластични уплътнения, изделия от технически пластмаси, метални детайли и възли. 

  Кметът на Бургас и управителят на фирмата Николай Туджаров вече са обсъдили възможности за стажове на гимназисти от Техникума по механоелектротехника и електроника, които да се обучават за работа в компанията.
   
  Складово-логистичната база на фирма “Рожен 1” ООД се изгражда в непосредствена близост, на територия от 15 дка. Теренът е закупен на търг от общинското дружество “Хляб и хлебни изделия” ЕООД. Инвестицията е в размер на 5 000 000 лв., а в базата ще работят над 80 души.
   
  Община Бургас има готовност да започне ремонт на довеждащата инфраструктура, обслужваща тези два имота. За целта е осигурено финансиране в размер на 817 000 лв. през Министерството на икономиката, тъй като проектът на “Тивекс” е сертифициран като инвестиция клас А.
   
  Пред финал е и изграждането на предприятието за производство на опаковки за хранително-вкусовата промишленост на “Сидоренко Фудтех” ЕООД и “Сидоинвест” ЕООД. Новата база е съставена от производствени халета, складова и офисна част. Строително – монтажните дейности приключиха, доставено е част от високотехнологично оборудване за производството на опаковки на хранителни продукти, което е изцяло роботизирано. В процес на въвеждане е специализиран софтуер за продажби и управление на складови наличности. Проектът също е със сертификат от Българската агенция за инвестиции, а размерът на инвестицията е над 10 милиона лева, допълва БТА.