27.01.2023 | петък | 07:54

Трафиканти на мигранти

Публикувано:

Сподели поста:

С наложени наказания приключи дело с трима обвиняеми за противозаконно подпомагане на чуждестранни граждани да пребивават в страната.

Разследването по делото е започнало на 11.01.2023 г.

Около 01,00 ч. на път в района на с. Мирково, област София, обвиняемите Х.П., Р.П. и С.К. с цел набавяне на имотна облага подпомогнали 16 чужденци да пребивават в страната в нарушение на закона.

Престъпното деяние е било извършено чрез използване на лекотоварен микробус, собственост на единия от обвиняемите – С.К.

Тримата извършители са се признали за виновни и са сключили споразумение с Районна прокуратура – Елин Пелин, Териториално отделение – Пирдоп.

С протоколно определение съдът одобри внесеното споразумение, с което на Р.П. и С.К. са наложени наказания от по 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване и глоби в размер на по 2 500 лева.

Обвиняемият Х.П. е с наложено наказание от 11 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер 4 500 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
-0.8 ° C
0 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
2 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
-0.8 ° C
0 °
-1.2 °
96 %
0kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
2 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...