fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:45:17
сряда | 25.05.2022 | 00:45:17
18.2 C
София

Тошко Йорданов: За разлика от коалиционните партньори, ние не сме си позволявали да залагаме едно нещо за сметка на друго

Той заяви, че от ИТН са направили ново предложение по казуса с договорите с пътните фирми

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ние, за разлика от нашите коалиционни партньори, никога не сме си позволявали да залагаме едно нещо за сметка на друго. Изборът за Българската народна банка беше извън коалиционното споразумение, резултатът е такъв, какъвто е. Моралните уроци от тях си ги научихме.

Така председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира на брифинг в парламента гласуването за нов управител на БНБ. Депутатите не одобриха днес единствената кандидатура – на Любомир Каримански, номиниран от ИТН.

Йорданов заяви, че от ИТН са направили ново предложение по казуса с договорите с пътните фирми. Той потвърди, че партията е внесла и проект на решение, с който се предлага временна комисия в парламента да следи и одобрява всички големи плащания на всички министерства.

По думите на Йорданов така всички български граждани ще могат да са спокойни, че „нито едно министерство няма да си позволи да направи далавера“. За да бъде още по-прозрачно всичко, според Йорданов, може комисията да бъде оглавена от депутат от опозицията.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук