На пресконференция на политическа партия “Има такъв народ” председателят на ПГ Тошко Йорданов представи запис на телефонен разговор между Радостин Василев и депутата от ИТН Кристинка Иванова, в който той я убеждава да напусне парламентарната група на партията, но тя категорично отказва.

“Изключително съм щастлив, че подобен душевен отпадък не е при нас,” заяви Йорданов.

„Днес е един прекрасен ден, защото видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Истината е, че бяхте свидетели на един куп лъжи без нито един факт. Затова ние като свободни и демократични хора заставаме пред вас с лицата си, за да ви запознаем с факти и с истината – такава, каквато е. На едната везна в момента са инсинуациите и лъжите, а от другата страна сядаме ние с истината. Подложени сме на изключителен натиск от мутри,“ заяви Станислав Балабанов от “Има такъв народ”, предаде БНТ.

„Аз няма да давам квалификация на престъпления – има НК, съдебни органи, прокуратура. Миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция – това ли правим,“ попита Ива Митева.

„Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно. Как мога аз да спра законодателната програма – тя се изготвя от председателя на НС и се гласува в пленарна зала. Обсъжда се от всички коалиционни партньори,“ обясни Ива Митева.

„Никога не съм спирала нещо. Напротив – аз помагах на г-н Василев да си напише Закона за хазарта и да може да го внесе,“ допълни тя.

„Записът и разговорът на мутрата Василев е следствие на един министър-председател, който си е въобразил, че може да управлява еднолично,“ заяви Балабанов.

„Ако ние не направихме ходовете, които изиграхме през последните няколко дни – държавата е пред фалит, а българската история е пред това да бъде предадена. Темата с Македония е ревностна тема. Предателството на българската история тежи,“ заяви Балабанов.

Той покани премиера Кирил Петков да се яви на детектор на лъжата и да отговори негов ли е почерка върху бележка, с която Балабанов разполага, свързана с ветото за преговорите за членство на Северна Македония в ЕС.

Нека всички да видят кой е предателят и как изглеждат предателите, допълни Балабанов.

Това че, МРРБ е разковничето на оттеглянето е фалшива теза, която се тиражира от министър-председателя от първия ден, в който разбра, че дните на правителството са преброени, заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов.

АПИ е сключила договори с набор от фирми за определена сума, след това са направени възлагания, които значително надхвърлят сумите по договора. Не става въпрос за АМ “Хемус”, а за текущи ремонти, обясни Караджов. По думите му, вицепремиерът Асен Василев е предложил да се плати сумата от 1,3 милиона комисионни на същите тези фирми.

Всичките си действия съм ги съгласувал както с министър-председателя, така и с финансовия министър и не съм влизал в контакти с никакви брокери и концесионери. Когато става въпрос за мафия – мафията е в промяната, заяви той. Става дума за пари, които някой е получил преди 6 месеца и в момента ги получава, смята Караджов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here