fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:14

Тошко Йорданов: „Продължаваме Промяната“ и БСП се упражняваха върху ИТН

Законът за КПКОНПИ няма да мине на първо четене поради липсата на кворум

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов каза, че в последните дни „Продължаваме Промяната“ и БСП са се „упражнявали“ върху ИТН. Йорданов коментира, че според досегашните им коалиционни партньори ИТН са спирачка за антикорупционно законодателство, но днес в пленарната зала кворумът е паднал поради липсата на БСП и допълни, че законът за КПКОНПИ няма да мине дори на първо четене. Йорданов заяви, че е хубаво да се отбелязва лицемерието в този парламент, защото това е трети парламент, в който наблюдават хора от първия ред, който излизат на трибуната на НС и лъжат. 

Станислав Балабанов заяви, че от партията са били готови да гласуват увеличаване на работното време на Народното събрание, за да може да разгледат антикорупционния закон и той да мине на първо четене. Той допълни, че от ИТН са щели да направят предложения за промени в закона, за да не изглежда КПКОНПИ като ‘‘бухалка‘‘ и допълни, че борците срещу корупцията от БСП, начело с Корнелия Нинова, са решили да счупят кворума.

‘‘През цялата си кампания от ‘‘Продължаваме промяната‘‘, БСП и ‘‘Демократична България‘‘ ще говорят колко сме лоши ние от ИТН, които не сме били за борба с корупцията, които сме били част от мафията‘‘, каза Балабанов.

“Отиваме на избори с високо вдигнати глави”, допълни той.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here