fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:03

Тошко Йорданов: Паднаха два закона в Конституционния съд, това е позор за парламента

От ПП ни обвиняват, защото иначе трябва да признаят, че са некадърни, заяви депутатът

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Два закона паднаха в Конституционния съд, което е позор за парламента. Това заяви председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. ‘

“Казахме, че има грешки и ще паднат – за спецсъда частта за квотите на съдиите и за КЕВР, че председателят не отговаря на изискванията. След като бяха внесени, Лена Бориславова звънна на Ива Митева. Опищя да се махне параграфът. Ние бяхме принудени да изтеглим законопроекта. Носим вина с тях, но ако не го бяхме направили, риториката става тази  – ИТН иска спецсъда и стария КЕВР да останат. Когато подобно нещо се случи 4-5 пъти, накрая когато напуснем заради Северна Македония, те казват, че спираме борбата с корупцията”, заяви той.

Според него от “Продължаваме Промяната” обвиняват “Има такъв народ”, защото иначе трябва да признаят, че са допуснали много грешки. Той коментира, че са допуснати много грешки, които рефлектират върху живота на всеки един от нас и допълни, че ИТН са се опитали да направят каквото могат, но са били обвинени, че са вътрешна опозиция и враг номер 1.

Йорданов призна, че е изненадан от факта, че ВМРО искат да са в коалиция с тях. ‘

“Никога не сме и няма да се явим в коалиция, още по-малко с ВМРО”, заяви депутатът в ефира на NOVA. 

Тошко Йорданов каза, че ролята им в 48-ото Народно събрание зависи от конфигурацията в парламента.  

“‘След изборите, трябват 121 депутати, за да има управляващо мнозинство. От там нататък кой с когото е най-близък. Ако няма договаряне, отиваме пак на избори. Определени политици им е комфортно в политиката и не искат да рискуват с избори. Това е най-нормалното нещо в демокрацията”, обобщи Йорданов. 

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img