fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:22

Йорданов: Минчев не може да обедини доскорошните коалиционни партньори

Според него Минчев е нарушил правилника на НС доста често

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Председателят на ПГ “Има такъв народ” Тошко Йорданов коментира, че Никола Минчев не е подходяща кандидатура за премиер. Според него той не може да обедини четирите партии, доскорошни партньори във властта, за да създадат нов кабинет в рамките на 47-ото НС.

“Никола Минчев е много симпатичен млад мъж, но законите трябва да се спазват. А той нарушава правилника на НС доста често, а веднъж – доста брутално”, коментира той.

В ефира на NOVA Йорданов каза, че президентът Радев е логично да даде мандата на една от трите формации от коалицията. Той увери, че при която от тях да отиде, ще водят диалог и ще се опитат да съставят правителство.

Председателят на парламентарната група посочи, че до разривът с ПП се е стигнало, защото те са взимали еднолични решения и са поставяли партньорите си пред свършен факт.

“Трябва да се чуваме и ако има различия да се стига до общо решение, а не една от партиите да го изплющява на масата и принуждава другите да го вършат”, коментира Йорданов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img