fbpx
30.6 C
София
9 август 2022 | вторник | 17:11

Тошко Йорданов : ИТН няма да подкрепи кабинет начело с Петков или Василев (ВИДЕО)

Йорданов призова държавния глава да разсекрети стенограмата от КСНС за европейската перспектива на Скопие от януари месец

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Има такъв народ” е малко вероятно да подкрепят бъдещ кабинет, на който начело ще застанат като премиер Кирил Петков или Асен Василев. Това обяви лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов след края на консултациите при президента Румен Радев

“При ясни правила, без Петков да присъства в него и по възможност без Асен Василев да е в него, но да бъде кабинет от професионалисти, с ясно програма за определен период от време, поне за година напред. Говоря за програма”.
Ива Митева настоя за диалог между партиите в парламента.”, заяви Тошко Йорданов.

Станислав Балабанов отказа да коментира какво ще се случи, ако президентът връчи третия мандат за съставяне на кабинет на “Има такъв народ”.

“Първият мандат ще бъде връчен на първата политическа сила и всичко по реда си. Решение на президента е на кого да връчи третия мандат. Ако му дойде времето на третия мандат, всичко ще зависи от решението на държавния глава.”, допълни Балабавнов.

Президентът очаква от ИТН отговорно отношение при преговорите за съставяне на ново правителство и отбеляза последователната позиция им при отстояването на националния интерес по темата Северна Македония.

“Големият грях на българската политическа класа последните 30 години е, че забравиха македонските българи. Френското предложение е оформянето на преговорната рамка, където влезе изискването за конституцията, което е изключително важно и това е справедливото решение. Но другата част – протокола, съставна част от рамката се изработва тук, в България и в Република Северна Македония. Моите претенции са били там, аз очаквах повече от този протокол, защото в него са гаранциите и детайлите за другите въпроси.”, заяви Радев.

Председателят на ИТН Йорданов призова държавния глава да разсекрети стенограмата от Консултативния съвет за национална сигурност за европейската перспектива на Скопие от януари месец.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here