Председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов обяви, че парламентарната група на партията остава стабилна, въпреки напускането на депутата Кирил Симеонов. 

“Нашата група си остава стабилна. Ние сме “Има такъв народ” и сме такива, каквито сме”, категоричен бе той. 

Йорданов коментира и изявлението на Симеонов, че се срамува от вчерашното решение да бъде отстранен председателят на Народното събрание Никола Минчев. 

“Той си остава наш приятел, независимо какво реши да прави оттук-нататък след днешното му изявление. Така го е усетил, така го е почуствал. Симеонов е свободен човек, който може да каже, каквото си иска”, каза Тошко Йорданов.

снимка: NewsONE

От своя страна Ива Митева пък заяви, че натискът върху депутатите от “Има такъв народ” е огромен.

“Доколкото знам, от премиера. Даже преди малко колега от нашите показа есемеси, които премиерът е пращал в пленарна зала вчера”, обясни тя и добави, че настоява вотът на недоверие да влезе за обсъждане в пленарна зала, точно заради подобни опити за натиск. 

снимка: NewsOne

“Действа се върху психиката, включително разбрах, че са пускани проверки срещу мен, срещу г-н Каримански, да ни ровят в ДАНС, да търсят неща срещу нас”, разкри Митева. 

Според нея не е било необходимо точката за предсрочното освобождаване на председателя на Народното събрание Никола Минчев да бъде разглеждана преди дебата по вота на недоверие. 

Ива Митева бе категорична, че не тя ще оглави Народното събрание след отстраняването на Минчев. Тя описа Никола Минчев като “прекрасно момче”, което се е “отървало” от “най-неблагодарната позиция в държавата”. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here