fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:59

Тошко Йорданов: БСП да си сърбат попарата

ИТН са предложили на БСП два варианта за решение за КЕВР

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Аз какво да направя за тяхната тъпотия, че ще се върне Иван Иванов в КЕВР.” Така председателят на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов коментира в парламента ситуацията, след като депутатите отхвърлиха в дневния ред на Народното събрание да влезе законодателната програма, предложена от БСП.

От ИТН са предложили на БСП два варианта за решение за Комисията за енергийно и водно регулиране, която от миналата седмица остана без председател. Това се случи, след като конституционният съд реши, че изборът на Станислав Тодоров за шеф на Комисията противоречи на Конституцията.

“Предложихме им да оторизираме някой от членове на КЕВР временно до избор на председател. Вторият вариант е председателят на НС да изпрати писмо до КЕВР, който казва, че трябва да се изпълни решението на Конституционния съд, тоест председател трябва да е бившият – Иван Иванов. Такъв е законът. И двата варианта можеше да случат днес, те отказаха, а сега хвърлят вината върху нас. Това се случи на Председателски съвет, има запис,” заяви Йорданов.

Според него парламентът си “отива” така или иначе, като основна вина затова има  Христо Иванов, който е унищожил преговорите. Такава оценка даде Йорданов, след като по-рано днес Георги Свиленски обяви, че в четвъртък връщат неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here