fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:19:10
петък | 27.05.2022 | 18:19:10
28.8 C
София

“Топлофикация София” може да работи само един ден без доставки на природен газ и без мазут

До края на май доставките на природен газ за дружеството са гарантирани, съобщи директорът му

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

“Топлофикация София” може да работи само един ден без доставки на природен газ и ако не ползва мазут, съобщи пред комисията по инженерна инфраструктура към Столичния общински съвет Александър Александров, директор на дружеството.

Той съобщи, че до края на май доставките на природен газ за дружеството са гарантирани. След 1 юни, ако няма природен газ, ще трябва да се използва мазут. Разпалването на мазута обаче е най-неблагоприятен възможен вариант. Това е краен вариант, каза Александров. Той увери, че в България има достатъчно мазут. 

Количеството мазут, с което разполага към момента дружеството, е 23 хил. тона като температурата му е от от 50 до 70 градуса. Има възможност да се увеличи двойно обемът на разполагаемото количество до 49 хил. тона, каза директорът на “Топлофикация”.

Той посочи, че в летен режим, в който сме от вчера, консумацията на газ и парно е паднало почти три пъти в сравнение със зимата. Това води до значително увеличение на времето, в което можем да изкараме с резервно гориво, отбеляза директорът. Той каза, че след разговори с “Булгаргаз” и “Булгартрансгаз” е станало ясно, че до края на май не се очаква да има прекъсвания на доставките на природния газ за дружеството, допълва БТА.

Александър Александров увери, че не вижда притеснителни сценарии до началото на отоплителния сезон, който е през ноември. Дотогава има достатъчно много време, за да можем заедно с “Булгаргаз” и “Булгартрансгаз” да потърсим алтернативи. Вярвам, че през новия отоплителен сезон отново ще можем да имаме готовност да подсигурим отоплителния сезон за гражданите, заяви директорът на “Топлофикация София”.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук