fbpx
20.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 01:56:49
петък | 27.05.2022 | 01:56:49
20.8 C
София

Томислав Дончев: Промяната в прокуратурата не се свежда единствено до смяната на Иван Гешев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че биха подкрепили реформа в прокуратурата, стига тя да не се свежда единствено до смяната на главния прокурор Иван Гешев.

“При модела прокуратурата да отиде към изпълнителната власт е ясно кой носи отговорността, но това съдържа потенциал за ескалиране на политическо противопоставяне. Пряк избор на главен прокурор от хората е демократично, но рисково. Риск има и ако Народното събрание избира главен прокурор”, коментира той.

Дончев обясни, че мораториумът върху цените на тока, парното и водата е бил предложен след решение и обсъждане от ръководството на групата.

НС реши: Мораториумът върху цената на водата, тока и парното ще важи три месеца | NewsONE

“Предложението беше композирано в пленарна зала и беше подкрепено с конституционно мнозинство… Мораториумът не е дългосрочното решение. Зависи какви други мерки ще се вземат в енергетиката”, коментира той.

По случая с АМ  “Хемус” народният представител каза, че не може да каже дали става дума за вътрешнофирмена афера или е злоупотреба със средства.

Бойко Рашков: Прокуратурата нарочно бави хода на разследването за АМ „Хемус“ | NewsONE

“Има нещо нередно, но какво е то, трябва да се установи. На мен ми прилича на вътрешнофирмена афера. Това, че някой в ролята си на изпълнител е теглил, събирал, внасял от плащанията, не му променя ангажимента към това, за което има договор”, предположи Дончев.

Официално: Прокуратурата възложи на БНБ да провери кюлчетата и банкнотите от снимките на бившия премиер Бойко Борисов | NewsONE

По отношение на възложената на БНБ задача от прокуратурата – да анализира кюлчетата и серийните номера на банкнотите, които се виждат на снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, Дончев каза:

“Когато има подозрения по отношение на висш държавен служител – бивш или настоящ, е хубаво да се провери всичко”.

Томислав Дончев е убеден, че за да е добро едно управление и да дава най-добрия резултат, то трябва да има качествена опозиция – “силна, компетентна, подготвена”.  

“Качеството на управлението зависи от това колко силна е опозицията. Ние имаме амбицията да бъдем такава. Основният ангажимент е да зареждаме управлението с висока доза реализъм… Властта е тежест”, заяви депутатът. 

В ефира на БНР депутатът заяви, че “младостта е страхотен капитал в политиката, защото понякога предлага решения отвъд очевидностите”. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук