fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 19:54

Тома Биков: Служебния премиер Гълъб Донев ще успокои страстите в българското общество

Тепърва предстои да видим поведението на служебното правителство, заяви той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Фигурата на служебния премиер Гълъб Донев ни дава надеждата, че ще успокои страстите в нажеженото българското общество. Точно от това има нужда нашият народ, сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

“Тепърва предстои да видим поведението на служебното правителство. И преди сме казвали, че в българското общество има нужда от успокояване на страстите, отколкото от нагнетяване на страстите. Фигурата на служебния премиер Гълъб Донев е такава, която ни дава надежда, че един подобен подход за успокояване на обществото е възможен”, коментира Биков за избора на служебен министър-председател.

Зададен му беше въпросът дали се е сменило отношението на държавния глава към ГЕРБ, защото в последно време е спрял атаките срещу политическата партия. Биков отговори, че ситуацията се е променила и тези, които най-яростно ги атакуваха – са се счупили в тях.

“Служебното правителство трябва да провери всичко, което се случва в тази газова сфера. Това спиране на газа не беше само политически акт – там има сериозни съмнения за корупционни схеми. Важно е България да има газ. Имаме договор с “Газпром”, който изтича в края на годината”, заяви депутатът пред ефира на Nova.

Според него договорът, който е подписан и продължава да се плаща без българския народ да получавам газ – трябва да се изпълни по един или друг начин. След това трябва да се намерят някакви други източници за доставки, уточни още той.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img