fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:30

Тома Биков: Кирил Петков е генерално объркан човек по отношение на политиката

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

„Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство. Моята прогноза е, че то ще се свали само”. Това заяви в студиото „На фокус с Лора Крумова” по NOVA Тома Биков от ГЕРБ.

„Походът ни срещу управляващите не е завършил с освобождаването на Бойко Борисов. Само започна. Ще завърши, когато това правителство падне от власт и отидем на предсрочни парламентарни избори”, каза Биков.

По думите му няма друга възможност с оглед на настоящата ситуация освен тази.

 „Винаги съм казвал, че предсрочните парламентарни избори са нещо много лошо. Те са нещо извънредно. По-лошото от това е настоящото управление, което е безнадеждно некомпетентно и неспособно. То буквално задълбочи серията от кризи, в които се намираше държавата”, посочи той.

„По-опасното от войната, която е близо до нас, е г-н Кирил Петков да е премиер на страната. След едно изслушване в парламента, си мисля нещо и казах и на колегите си, а именно, че този човек, очевидно не е способен да изпълнява задълженията си. Това, което се случи в четвъртък и последвалите реакции – доказват тази теза. Това е генерално объркан човек поне по отношение на политиката. Човек, който лъже през няколко минути – и то глупаво”, подчерта Биков.

Той коментира ареста на бившия премиер и лидер на опозицията Бойко Борисов с думите: ”Беше унизен не бившият премиер. Лидерът на опозицията. Бивши премиери много”.

По думите му основанието за неотложността, както е формулирано от органите на реда е „свидетелски показания на Кирил Петков.

„Това е основание те да отидат да арестуват вечерта лидера на най-голямата опозиционна партия в България.  Всичко останало е защитната теза на Васил Божков. А този свидетел Петков, който е свидетел на защитната теза  на Васил Божков – Черепа, бил споменал на Лаура Кьовеши нещо, а тя му отговорила нещо”.

Според Тома Биков Петков и Рашков са нарушили закона почти по всички параграфи и изрази увереност, че това е политически акт и по никакъв начин не е опит за някаква справедливост. “Имайте предвид, че г-н Борисов, Горанов и Севда бяха разпитвани по същия казус преди 3 месеца. Не знам какво са очаквали по-различно. Правят обиск, нищо не откриват и ги арестуват. Затова твърдя, че това е политически акт, който е замислен от някаква докладна записка, която са написали, за да са им чисти ръцете”. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img